top of page

PRP (Terapia Vampir)

Применение косметической медицины

PRP (Platelet-Rich Plasma), cunoscut și sub numele de "Terapie Vampir" sau "plasmă bogată în trombocite", este o procedură estetică non-chirurgicală folosită pentru a îmbunătăți aspectul pielii, a stimula regenerarea celulară și a promova vindecarea. Acest tratament implică folosirea propriului sânge al pacientului pentru a extrage și utiliza plasmă bogată în trombocite, care este apoi injectată în zonele dorite ale pielii.

 

Cum funcționează procedura PRP în context estetic:

  1. Colectarea sângelui: În primul rând, se colectează o mică cantitate de sânge de la pacient, similar cu prelevarea de sânge pentru analize de laborator.

  2. Separarea plasmei bogate în trombocite: Sângele colectat este centrifugat pentru a separa componentele sale. Plasma bogata în trombocite conține o concentrație mai mare de factori de creștere și proteine importante pentru vindecarea și regenerarea pielii.

  3. Prepararea PRP-ului: Plasmă bogată în trombocite este apoi extrasă și pregătită pentru a fi folosită în procedură.

  4. Injectarea PRP-ului: Plasma este injectata în piele folosind ace mici, în zonele cu probleme estetice sau în jurul feței pentru a stimula producția de colagen, a îmbunătăți textura pielii și a diminua ridurile și liniile fine.

 

Procedura PRP este utilizată pentru mai multe scopuri estetice, inclusiv:

  • Rejuvenare facială: PRP este folosit pentru a îmbunătăți tonusul și textura pielii, reducând aspectul liniilor fine și al ridurilor.

  • Tratarea alopeciei: PRP poate fi aplicat pe scalp pentru a stimula creșterea părului în cazul alopeciei androgenetice.

  • Tratarea cicatricilor și a vergeturilor: PRP poate îmbunătăți aspectul cicatricilor și vergeturilor prin stimularea regenerării pielii.

 

Beneficiile procedurii PRP includ faptul că folosește substanțe naturale din corpul propriu al pacientului, minimizând riscul de reacții alergice sau respingere. Cu toate acestea, rezultatele pot varia în funcție de condiția inițială a pielii și de răspunsul individual al fiecărui pacient.

 

Este important să discutați cu un specialist pentru a afla dacă procedura PRP este potrivită pentru dumneavoastră și pentru a înțelege așteptările asociate acestui tratament.

Cabinetul medical se afla in

Pitești, strada Râurilor, nr.6

Policlinica Topoloveni, strada Parcului, nr.9.

Pentru consultații și mai multe informații puteți sa ne contactați la numărul de telefon: 0740 169 339.

bottom of page