top of page

Clavus
plantar

image.png
image.png

La Cabinet de Chirurgie Generala oferim consultatii si tratamente in domeniul podologiei.

Cabinetul medical se afla in Pitești pe strada Râurilor, nr.6 și în Policlinica Topoloveni pe strada Parcului, nr.9.

Un clavus plantar (bătătură plantara) este o leziune cutanată localizată pe talpa piciorului, rezultată din presiune și frecare repetată. Este o zonă de hiperkeratoză (îngroșare a pielii) care se formează ca răspuns la traumatismul constant. Factorii de risc includ încălțăminte inadecvată, deformări ale piciorului și activități care implică presiune crescută asupra piciorului.

 

Simptomele includ durere localizată la nivelul calusului și o senzație de disconfort la mers. Diagnosticul este în general clinic, dar uneori poate fi necesară o biopsie pentru a exclude alte afecțiuni.

 

Tratamentul bataturilor plantare implică de obicei:

  • Corecția încălțămintei pentru a reduce presiunea asupra zonei afectate.

  • Utilizarea tălpilor ortopedice pentru redistribuirea presiunii.

  • Îndepărtarea calusului de către un podolog, folosind metode precum tăierea și frezarea controlată.

 

Serviciile unui podolog sunt esențiale pentru evaluarea și managementul adecvat al clavusului plantar. Acestea includ diagnosticul precis, îndepărtarea sigură a calusului și oferirea de sfaturi privind îngrijirea piciorului și încălțămintei corecte. În unele cazuri, pot fi necesare intervenții suplimentare sau terapii pentru a preveni recurența clavusului și pentru a menține sănătatea piciorului.

La Cabinetul de Chirurgie generala - Dr.Kobylinskyi intervențiile chirurgicale sunt efectuate in maxima siguranța și cu cele mai bune rezultate. Pentru consultații și mai multe informații puteți sa ne contactați la numărul de telefon: 0740 169 339.

bottom of page