top of page

Clavus
interdigital

La Cabinet de Chirurgie Generala oferim consultatii si tratamente in domeniul podologiei.

Cabinetul medical se afla in Pitești pe strada Râurilor, nr.6 și în Policlinica Topoloveni pe strada Parcului, nr.9.

Clavusul interdigital, cunoscut și sub denumirea de batatura interdigitala, este o afecțiune dermatologică comună caracterizată prin formarea unui calus între degetele de la picioare. Acesta apare ca urmare a presiunii și frecării repetitive între degete sau datorită încălțămintei inadecvate.

 

Simptomele includ durere, disconfort și uneori senzație de arsură în zona afectată. În timp, calusul poate deveni mai dur și poate crește în dimensiune, determinând o intensificare a simptomelor.

 

Tratamentul pentru clavusul interdigital implică în primul rând reducerea presiunii și a frecării dintre degete. Aceasta poate fi realizată prin utilizarea dispozitivelor speciale pentru protejarea zonei afectate, precum și prin recomandarea și ajustarea încălțămintei adecvate pentru a minimiza presiunea excesivă.

 

Podologii sunt specialiști în tratarea afecțiunilor piciorului și pot oferi o gamă de servicii pentru gestionarea și tratamentul clavusului interdigital. Aceste servicii pot include evaluarea corectă a problemei, eliminarea sau reducerea calusului, recomandarea încălțămintei adecvate și furnizarea de sfaturi pentru prevenirea recurenței.

 

Tratamentul corespunzător pentru clavusul interdigital este esențial pentru a evita complicațiile și pentru a îmbunătăți confortul la mers. Consultarea unui podolog este recomandată pentru un plan de tratament personalizat și pentru prevenirea recurenței acestei afecțiuni.

La Cabinetul de Chirurgie generala - Dr.Kobylinskyi intervențiile chirurgicale sunt efectuate in maxima siguranța și cu cele mai bune rezultate. Pentru consultații și mai multe informații puteți sa ne contactați la numărul de telefon: 0740 169 339.

bottom of page