top of page

Podologie

La Cabinet de Chirurgie Generala oferim consultatii si tratamente in domeniul podologiei.

Cabinetul medical se afla in Pitești pe strada Râurilor, nr.6 și în Policlinica Topoloveni pe strada Parcului, nr.9.

Podologia este ramura medicală specializată în diagnosticul, tratarea și prevenirea afecțiunilor și problemelor legate de picioare și membrele inferioare. Un podolog este un profesionist medical specializat în podologie, care se ocupă cu investigarea și gestionarea diferitelor condiții ale piciorului și gleznei. 

 

Cele mai des intalnite probleme in domeniul podologic:

 

Bătăturile interdigitale (clavus interdigital) sunt zone îngroșate ale pielii care se formează între degetele de la picioare. Bătăturile interdigitale pot apărea din mai multe cauze, iar unele dintre acestea includ:

1. Frecare constanta;

2. Umiditate;

3. Dezechilibru biomecanic;

4. Piele uscată;

5. Activități repetitive.

 

Crăpăturile călcâielor reprezintă fisuri sau rupturi în pielea de pe călcâie. Aceasta este o afecțiune comună și poate varia de la crăpături fine până la fisuri mai adânci și dureroase. Cauzele crăpăturilor călcâielor pot include:

1. Uscarea pielii;

2. Expunerea la factori de mediu;

3. Utilizarea încălțămintei nepotrivite;

4. Boli de piele;

5. Excesul de presiune.

 

Bătăturile plantare (clavus pantar) sunt zone îngroșate ale pielii care se formează pe talpa piciorului, în special în zonele supuse frecării sau presiunii crescute. Acestea pot apărea în special pe zonele cu o încărcare mai mare, cum ar fi partea din față a tălpii sau călcâiul.

 

Granulomul la unghia de la picior este o creștere anormală a țesutului care apare adesea ca răspuns la o traumă sau infecție a unghiei. Poate provoca durere și disconfort și poate necesita tratament medical pentru a fi rezolvat.

 

Unghiile încarnate și granulomul pot fi interconectate. O unghie încarnată (onicocriptoza) este o patologie când marginea unghiei pătrunde în piele, cauzând inflamație și durere. Granulomul poate apărea ca răspuns la această inflamație, fiind o creștere excesivă de țesut care poate să apară sub unghie. Ambele condiții pot provoca disconfort și necesită adesea tratament medical.

 

Onicomicoza este o infecție fungică a unghiilor, cauzată de diferite tipuri de ciuperci care afectează atât unghiile de la mâini, cât și cele de la picioare. Această afecțiune este destul de comună și poate provoca schimbări vizibile în aspectul și textura unghiilor.

La persoanele cu diabet, evoluția onicomicozei după tratament poate fi mai lentă și mai complexă din cauza compromisului sistemului imunitar și a circulației periferice reduse asociate acestei afecțiuni. De asemenea, diabetul poate afecta capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor, ceea ce poate face ca tratamentul să fie mai dificil. Este esențial ca aceste persoane să aibă grijă suplimentară a picioarelor și să urmeze cu strictețe recomandările medicului pentru a preveni complicațiile și recidivele.

 

În concluzie, podologia reprezintă o disciplină medicală specializată în îngrijirea piciorului și a gleznei, având ca scop prevenirea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor asociate. Consultarea unui podolog este recomandată pentru orice problemă persistentă a piciorului sau a gleznei, pentru a beneficia de evaluare și îngrijire adecvată, contribuind astfel la menținerea unei stări optime de sănătate și mobilitate.

La Cabinetul de Chirurgie generala - Dr.Kobylinskyi intervențiile chirurgicale sunt efectuate in maxima siguranța și cu cele mai bune rezultate. Pentru consultații și mai multe informații puteți sa ne contactați la numărul de telefon: 0740 169 339.

IMG_5628.JPG
IMG_5625.JPG
IMG_5624.JPG
IMG_5623.JPG
bottom of page