top of page

Unghie
incarnata

La Cabinet de Chirurgie Generala oferim consultatii si tratamente in domeniul podologiei.

Cabinetul medical se afla in Pitești pe strada Râurilor, nr.6 și în Policlinica Topoloveni pe strada Parcului, nr.9.

Onicocriptoza, cunoscută și sub numele de "unghie încarnată", este o afecțiune comună a unghiilor, caracterizată de încarnarea marginii laterale a unghiei în țesutul din jurul ei, provocând inflamație, durere și uneori infecție.

 

Cauzele onicocriptozei pot include factori genetici care determină o formațiune anormală a unghiei, tăierea incorectă a unghiei, purtarea de încălțăminte strâmtă sau traumatisme repetate la degetele de la picioare.

 

Simptomele unghiei incarnate includ durere, umflare și roșeață în jurul unghiei afectate, senzație de presiune sau sensibilitate la atingere și secreție de puroi în cazuri severe.

 

Tratamentul onicocriptozei poate implica următoarele măsuri:

  • Tratament conservator: Inițial, se pot folosi tehnici non-invazive, cum ar fi îmbăierea piciorului în apă călduță cu sare sau soluții antiseptice pentru a reduce inflamația.

  • Corecția tăierii unghiei: Podologul poate corecta modul în care unghia este tăiată pentru a evita încarnarea ulterioară.

  • Excizia chirurgicală: În cazuri severe sau recurente, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a elimina parțial sau complet portiunea de unghie încarnată.

 

Serviciile unui podolog în managementul onicocrpitozei includ evaluarea detaliată a unghiei afectate, determinarea tratamentului adecvat în funcție de severitatea afecțiunii și oferirea de îngrijire post-tratament pentru a preveni recurența. Podologii pot utiliza tehnici specializate pentru a trata și corecta unghie incarnata, reducând disconfortul și riscul de complicații ulterioare, cum ar fi infecțiile.

 

Este important să consultați un podolog sau un specialist în sănătatea piciorului dacă suferiți de simptomele onicocriozei pentru a primi un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat în funcție de gravitatea afecțiunii.

La Cabinetul de Chirurgie generala - Dr.Kobylinskyi intervențiile chirurgicale sunt efectuate in maxima siguranța și cu cele mai bune rezultate. Pentru consultații și mai multe informații puteți sa ne contactați la numărul de telefon: 0740 169 339.

bottom of page