top of page

Ligaturare hemoroizi cu benzi elastice

La Cabinet de Chirurgie Generala efectuam proceduri minim invazive in domeniul proctologiei.

Cabinetul medical se afla in Pitești pe strada Râurilor, nr.6 și în Policlinica Topoloveni pe strada Parcului, nr.9.

Ligaturarea cu benzi elastice este o procedură minim invazivă utilizată pentru tratarea hemoroizilor interni.  Este o metodă des folosită și eficientă pentru tratarea hemoroizilor, deoarece este relativ nedureroasă, necesită o pregătire minimă și poate fi efectuată în ambulatoriu.
Procedura presupune plasarea unei mici benzi de cauciuc în jurul bazei hemoroizului, care îi întrerupe alimentarea cu sânge.  Fără flux sanguin, hemoroizii se micșorează și în cele din urmă cad în câteva zile.  Această tehnică poate fi folosită pentru a trata unul sau mai mulți hemoroizi simultan.
Înainte de procedură, pacientului i se administrează de obicei un laxativ sau o clismă pentru a curăța intestinul și a reduce riscul de infecție.  Medicul folosește apoi un anoscop, un instrument mic, asemănător unui tub, pentru a vizualiza hemoroidul și a determina localizarea acestuia.  Medicul plasează apoi un instrument special numit ligator prin anoscop, care plasează o bandă de cauciuc în jurul bazei hemoroizului.
Procedura este de obicei efectuată în ambulatoriu și poate fi finalizată în mai puțin de 30 de minute.  Pacienții pot, de obicei, să se întoarcă la activitățile normale imediat după procedură, dar pot experimenta un anumit disconfort sau sângerare timp de câteva zile după aceea.
Ligaturarea cu bandă de cauciuc este cea mai eficientă pentru tratarea hemoroizilor interni de gradul I și II, care sunt localizați în interiorul rectului și anusului.  Această tehnică este mai puțin eficientă pentru tratarea hemoroizilor interni de gradul al treilea și al patrulea sau a hemoroizilor externi, care sunt localizați în afara anusului.
Ca orice procedură medicală, ligaturarea cu bandă de cauciuc prezintă anumite riscuri.  Cel mai frecvent efect secundar este durerea sau disconfortul după procedură, care de obicei poate fi gestionat cu analgezice fără prescripție medicală.  Pacienții pot prezenta, de asemenea, sângerări, care pot fi controlate prin aplicarea unei presiuni asupra zonei sau folosind pachete de gheață.  În cazuri rare, pacienții pot prezenta infecție sau retenție urinară după procedură.
În general, ligaturarea cu benzi elastice este o opțiune de tratament sigură și eficientă pentru hemoroizii interni.  Este mai puțin invaziv decât procedurile chirurgicale tradiționale și are un timp de recuperare mai scurt.  Cu toate acestea, este posibil să nu fie potrivit pentru toți pacienții și este important să discutați despre riscurile și beneficiile acestei proceduri cu un furnizor de asistență medicală înainte de a lua o decizie.


In concluzie, ligaturarea cu benzi elastice este o procedura minim invaziva care poate trata eficient hemoroizii interni.  Este o opțiune sigură și relativ nedureroasă pentru pacienții cu hemoroizi de gradul I și II și are un timp scurt de recuperare.  Deși poate să nu fie potrivită pentru toți pacienții, legarea cu bandă de cauciuc este o opțiune de tratament importantă care poate oferi ameliorarea disconfortului și durerii asociate cu hemoroizii.

La Cabinetul de Chirurgie generala - Dr.Kobylinskyi intervențiile chirurgicale sunt efectuate in maxima siguranța și cu cele mai bune rezultate. Pentru consultații și mai multe informații puteți sa ne contactați la numărul de telefon: 0740 169 339.

bottom of page